• FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR
  • LEVERINGSTID 1-3 HVERDAGE
  • 30 DAGE RETURRET
Tips til en budgetvenlig børnefest
Inspiration

Tips til en budgetvenlig børnefest

Hvem sagde, at børnefesten skal koste kassen? Her er vores bedste tips til en budgetvenlig fest!

Hold festen derhjemme

Ved at holde festen derhjemme eller udendørs slipper du for at betale penge for at leje et lokale. På denne måde sparer du penge, der kan bruges på andre, vigtigere festartikler!

Hold festen overskuelig

Med overskuelig mener vi, at vi at begrænse antallet af gæster. Lad fødselsdagsbarnet blive fejret blandt den nærmeste familie og venner.

Send invitationerne elektronisk

Det lyder måske kedeligt, men det vigtigste er faktisk, at gæsterne ved, hvornår de skal ankomme. En SMS er normalt det nemmeste, men en e-mail er også en god idé.

... eller lad børnene lave deres egen invitation 

Synes du stadig, det føles kedeligt at sende invitationerne elektronisk? Lad fødselsdagsbarnet lave sine egne invitationer! Brug hvad du har derhjemme! Papir, blyanter, klistermærker, glimmer, ja du kan bruge det meste, til at skabe sjove og kreative invitationer!

Lav dine egne dekorationer

Mens vi er i det kreative hjørne, vil vi gerne slå et slag for punkt nummer 4: lav dine egne dekorationer!

Pynt med balloner

Balloner er nok den dekoration, som de fleste af os forbinder med fejring og festligheder. Spring folieballonerne, ballonbuerne og helium over, og invester i stedet i en stor pakke almindelige latexballoner i fødselsdagsbarnets yndlingsfarver. Suppler eventuelt med en pakke limprikker. Med limprikker kan du hurtigt og nemt skabe en festlig stemning ved at dekorere lofter og/eller vægge med farverige balloner.

Vælg et smart tidspunkt

Tro det eller ej, hvis du vælger et smart tidspunkt til festen, kan du faktisk spare meget. Før og efter frokost er normalt et godt tidspunkt for små børn. Før aftensmaden er godt for større børn. Når du holder fest efter frokost og før aftensmaden, behøver du ikke tænke på at skulle servere mad. Det er med andre ord nok at servere lidt godter og snacks. Smart ikke?

Vælg budgetvenlig festmad

Så.. hvad kan du tilbyde, der ikke koster kassen? Her er vores bedste tips!

Popcorn-bar

Det eneste du skal bruge er popcorn og diverse toppings (tænk både sødt og salt) og noget at drikke. Tip! Du vil måske endda gå all in og gøre festen til en filmaften? 

Vafler/pandekager

Server med marmelade og fløde. Eller hvorfor ikke overraske med en pandekage-kage?

Isbar

Server is, drys, chokoladesauce og hjemmelavet marengs. Server isen i flotte skåle eller glas.

Vil du servere rigtigt mad? Gå med en af klassikerne!

Hamburgertallerken

En klassiker som de fleste børn elsker!

Pølser med brød

Det bliver næsten ikke nemmere!

Pasta med kødsovs/lasagne 

Børnene elsker det, så hvorfor ikke?

Hjemmelavet pizza/pizzasnegle

Vælg pizza med en simpel topping. Ost og skinke går som regel hjem hos langt de fleste børn. Server juice i stedet for sodavand!

Lav dine egne festposer!

Vil du sende børnene hjem med en lille festpose? Brug almindelige små papirsposer, pynt med gavebånd og en sjov etiket eller et sjovt kort med barnets navn. Køb løst slik og fordel i poserne. Meget billigere end at købe færdiglavede slikposer!

Fordel indkøbende og køb festartikler på udsalg

Det siger sig selv, at udsalg er lig med billigere festartikler. Så hold øje med UDSALG! Et sidste tip. Hvis du kan, så prøv at sprede dine indkøb over månederne op til festen. På den måde fordeler du omkostningerne og skal ikke punge ud for hele festen på én gang.

Du kan måske også lide dette