• FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR
  • LEVERINGSTID 1-3 HVERDAGE
  • 30 DAGE RETURRET
Lav din egen julegavekalender
Inspiration

Lav din egen julegavekalender

At vente på jul bliver helt sikkert sjovere med en adventskalender! Har du lyst til at sammensætte din egen julegavekalender, men ved du ikke helt, hvordan du gør? Bare rolig, vi hjælper dig! Vi har sammensat en simpel guide til at hjælpe dig med at lave en sjov julegavekalender (eller to). Hurtigt og nemt! Husk at starte i god tid, så kalenderen er klar til første lågeåbning.

1. Udvælg 24 små julegaver – en til hver dag frem til jul

Tænk over, hvordan du ønsker, at børnenes julekalender skal se ud. Skal den kun bestå af småt legetøj? Slik? En blanding af slik og legetøj? Eller hvorfor ikke blande slik, legetøj og sjove aktiviteter, som familien kan lave sammen? Børnene kunne for eksempel få et lille stykke legetøj i hverdagene, et sjovt stykke slik om lørdagen og så laver i noget sjovt sammen om søndagen: Som at bage juleslik, bygge honningkagehuse eller julepynt.

2. Pak julegaverne ind 

Når du har udvalgt og købt julegaverne til din kalender, er det tid til at gå i gang med de små pakker, som udgør lågerne i julegavekalenderen. Her er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan fx pakke hver lille julegave ind i julepapir, putte de små ting i sjove gaveposer eller købe en færdiglavet julegavekalender. Uanset hvilken variant du vælger, må du ikke glemme at mærke julegaverne med numrene 1-24, så børnene ved hvilken julegave, der skal åbnes på hvilken dag.

Har du tilføjet sjove aktiviteter til din julekalender? Så foreslår vi, at du vedlægger noget, der repræsenterer denne aktivitet. Skal du bygge honningkagehuse? Vedlæg et færdigt honningkagehus + smarties, glimmer og drys og andre sjove ting, der kan bruges til at pynte huset. Skal I bage juleslik? Pak ingredienserne ind.

3. Sammensæt julekalenderen

Har du udvalgt børnenes små julegaver, pakket dem ind og mærket med 1-24? Perfekt! Så er det tid til at begynde at tænke på, hvordan man sammensætter selve kalenderen. Her er nogle forslag:

  • Brug en gammel tavle (du kan ofte finde dem på et loppemarked) – tag selve maleriet ud og sæt 4 snore fast på bagsiden (en snor for hver uge frem til jul). Brug derefter tøjklemme til at sætte de små julegaver fast i snoren.
  • Læg alle pakkerne i en kurv.  
  • Fastgør alle pakker med sikkerhedsnåle til en gammel juledug. 
  • Skab et unikt ”julegardin” på børneværelset. Brug gavebånd og hæng de små julegaver på gardinstangen.
  • Server de små julegaver sammen med børnenes morgenmad hver dag.
  • Pynt en gammel buksebøjle med glimmer og sæt julegaverne fast på bøjlen ved hjælp af gavesnor i forskellig længde. Hæng derefter bøjlen på en krog på væggen.

 

Du kan måske også lide dette