• FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR
 • LEVERINGSTID 1-3 HVERDAGE
 • 30 DAGE RETURRET
Ofte stillede spørgsmål og svar om Gender Reveal Party
Inspiration

Ofte stillede spørgsmål og svar om Gender Reveal Party

Hvad er en gender reveal?

Gender reveal er en relativt ny trend i Danmark. Det hele går ud på at invitere de kommende forældre til en fest (både kvinder, mænd og børn er velkomne) for at fejre, når barnets køn i maven afsløres. Det kan være et stort arrangement eller en intim sammenkomst med kun de nærmeste.

Hvilken uge plejer du at have en Gender reveal?

Det mest almindelige er omkring uge 20, hvor ultralyden viser barnets anatomi, og man kan se, hvilket køn det er. Du kan også kombinere det med en babyshower.

Skal forældrene vide kønnet før Gender revealsfesten?

Her er det op til forældrene, om de vil vide kønnet inden festen eller ej. Og der er et par forskellige måder at gøre det på. Her er de tre mest almindelige:

 1. At forældrene ved barnets køn, men ikke gæsterne.
 2. At forældrene bliver overrasket sammen med gæsterne
 3. At gæsterne ved, men ikke forældrene.

Hvad er forskellen mellem en Gender Reveal og en Babyshower?

Først kan det være godt at vide, at en kønsafslørende fest ikke udelukker en babyshower. Babyshoweren er en fest, hvor (traditionelt) kvindelige venner og familiemedlemmer "overbruser" den kommende mor med gaver. Men hvad er så forskellen mellem en babyshower og en gender reveal fest? Her er tre ting, der adskiller dem:

 • En kvindelig ven eller et familiemedlem er normalt ansvarlig for planlægningen af babyshoweren. (Ofte en overraskelse for den kommende mor). En gender reveal er normalt planlagt af de kommende forældre - og alle kan hjælpe - så længe de er gode til at holde på hemmeligheder.

 • Normalt er det kun kvinder, der inviteres til en babyshower – sammen med den gravide. Ved en gender reveal er hele familien + alle venner velkomne (også børnene selvfølgelig).

 • Ved en babyshower er der forventning om gaver til babyen. Ved en gender reveal er det ikke normalt, at man skal medbringe gaver.

Hvad gør man ved en gender reveal?

Men hvad gør man så egentlig ved en gender reveal? Vi har opsummeret det hele i 6 enkle trin ;)

 1. SPISE
 2. HAR DET SJOVT,
 3. Holder på hemmeligheden så længe som muligt,
 4. Bygger på spændingen,
 5. Lader gæsterne gætte til det sidste.
 6. AFSLÅR BARNETS KØN

Hvad spiser du til en Gender Reveal Party?

Hvad skal man finde på af mad ved en gender reveal? Faktisk er det helt op til dig, hvordan du vil gøre det. Vil du have en stor middag? Så har du det. Læner du dig mere til kun at servere snacks og snacks? Så går du efter det! Har du brug for nogle tips og inspiration? Her er en liste over snacks, der passer godt til en gender reveal fest!

Blå & Lyserøde Cakepops
 Cakepops er et rigtigt højdepunkt ved enhver festlig begivenhed. Og ved du, hvad det bedste af det hele er? De er faktisk super nemme at bage! Det eneste du behøver er en form af kage/kiks f.eks. Oreo cookies, flødeost og Deco Melts i blå og lyserød farve. Og cakepopspinde selvfølgelig! Dejen laver du ved at blande kagen/kiks og blande med flødeost.Så er det bare med at trille kugler, stikke ned en pind, dyppe i smeltet deco melts og evt pynte med krymmel. Så enkelt, men så godt!

Cupcakes med blå & lyserød frosting
 Bag dine yndlingscupcakes (eller køb færdiglavede) og pynt med blå og lyserød frosting. Vil du bruge cupcakes til at afsløre barnets køn? Fyld cupcakesene med noget pink eller blåt og pynt i stedet med hvid frosting og en eller anden form for dekoration, der passer til temae.

Jordbær dyppet i blå og lyserød chokolade
 Lige så enkelt som det lyder! Alt du behøver er ferske jordbær + lyserød og blå deco melts. Smelt deco-melten efter anvisningen på pakken, dyp jordbærrene, lad stivne og voila - klart til servering!

Marshmallow pops
Du kan finde opskriften her: https://www.kalaskongen.dk/inspiration/opskrifter/festlige-slikkepinde-med-skumfiduser-og-chokolade

Lyserøde og/eller blå drinks
Byd på lyserøde og/eller blå drinks. Vil du bruge drinks til at afsløre barnets køn? Så anbefaler vi at servere disse drinks mod slutningen af festen. Brug festlige glas, f.eks champagneglas og hvorfor ikke candyfloss for en ekstra festlig effekt?

Kage der afslører barnets køn
Bag din yndlingskage. Udstik en cirkel i midten. Fyld cirklen med blåt eller lyserødt slik (f.eks. smarties eller lignende). Husk at efterlade plads til et "kakelåg". Pynt kagen efter din smag. Mangler du inspiration? Tag et kig blandt vores flotte kagedekorationer!

Tårta Gender Reveal

Hvad kan man gøre for at øge spændingen ved gender reveal festen?

Kort sagt: jo længere du formår at holde det hemmeligt, og jo færre mennesker, der ved barnets køn før gender reveal festen, jo mere spændende! For at gøre det ekstra spændende, kan du altid lade gæsterne gætte kønnet, inden det afsløres. Dette kan gøres på mange forskellige måder, her er nogle eksempler, som også vil være et dejligt minde for hele familien. 

 • Brug en gammel ramme, gerne A3 eller lidt større. Fiks et bræt til rammen. Et almindeligt hvidt papir, der passer i rammen fungerer fint, hvor du skriver "Team Pink eller Team Blue?". Fjern eventuelt glas/plastik, så gæster kan skrive direkte på tavlen. Placer blå og lyserøde farveblyanter og bed gæsterne om at skrive deres navn med blå blyant, hvis de tror, det er en dreng, og lyserød blyant, hvis de tror, det er en pige.

 • Køb et komplet sæt med advice cards eller baby predictions. Læg kortene i en lille kiste eller en fin æske.

 • Brug en af vores flotte gæstebogsrammer og lad gæsterne skrive med en blå eller pink farveblyant.

Vi vil gerne afsløre kønnet på en sjov måde – hvordan gør vi det?

Der er mange sjove måder at afsløre kønnet på. Vi har sammensat en liste med 9 traditionelle og utraditionelle tips og ideer. Hvilken er din favorit?

 • Brug en ballon fyldt med konfetti

 • Fyld en Piñata med konfetti

 • Bag cupcakes med blå eller lyserød fyld

 • Popp en konfettikanon

 • Fyld din yndlingskage med lyserød/blå slik, der vælter ud, når kagen skæres op

 • Fyld en æske med blå/lyserød konfetti - dekorer æsken, så den passer til dig og festens temae

 • Bag en simpel tærte eller kagebund. Pynt med pink/blå creme og dæk så det hele med almindelig hvid creme. Lad derefter børnene mose kagen ind i jeres ansigter. Glem ikke at tage et billede! Vi lover mange gode grin :)

 • Tag hjælp fra børnene - lad dem dyppe hænderne i maling (blå/lyserød) og gøre aftryk på mors mave (hvid t-shirt)

 • Tag gæsterne med på skattejagt med forskellige spor, der til sidst fører til en kage (eller lignende), der afslører babyens køn.

Du kan måske også lide dette